Monday, October 13, 2014

Ömer Aşık New Orleans seyircisinin karsisina cikiyor!

NBA'de hazirlik kamplari Ekim ayi basinda ve sezon oncesi hazirlik maclari yaklasik 1 hafta once basladi. New Orleans Pelicans bu sure icerisinde 3 mac yapti ve salonundaki restorasyon calismalari nedeniyle 3 maci da baska sehirlerde oynamak zorunda kaldi. Ben de bu maclari radyodan dinlemek zorunda kaldim. Tabi goruntu olmayinca maca TV'de izlercesine konsantre olmak cok zordu ama yine de mac heyecanini dinleyerek de olsa yasadik.

Pelicans once yeni draft edilen oyun kurucu Russ Smith'un universitesinin bulundugu Louisville'de Miami Heat ile karsilasti. Koc Monty Williams uzun sure milli takimlari ile birlikte olduklari ve tatil yapamadiklari bir yaz gecirdikleri icin Ömer ve Davis'i bu macta dinlendirecegini mactan once belirtmisti. Her iki uzun da maca ilk 5 basladilar, fakat az sure aldilar. Sadece 6 dakika oynayan Ömer Aşık 2 sut kullandi birini sayiya cevirerek 2 sayi buldu, 3 ribaund aldi, 1 asist ve 1 blok yapti: iste Pelicans-Heat istatistikleri

iste Ömer'in Pelicans formasi altinda attigi ilk sayinin videosu. Udonis Haslem Ömer topu alinca arkasindan bagirmis ama nafile. :)

Ömer ile Davis bu macin ilk ceyreginde ardarda bloklar yaparak bu sezon boyali alani rakip savunmalara dar edeceklerinin sinyallerini verir gibiydiler. Ömer'in blogu Dwyane Wade'e geldi.
iste Ömer ve Davis'in Miami macindaki bloklari
Pelicans o macta Heat potasini ucluk bombardimanina tuttu ve maci 98-86 kazandi.

Gecen hafta oynanan ikinci hazirlik macinda Pelicans Atlanta Hawks'a konuk oldu. Macin ilk yarisinda 19 sayi fark yiyen Pelicans son ceyrekte farki 5 sayiya kadar indirse de maci ceviremedi ve 93-87 yenildi. Ömer bu macta 19 dakika sure alip saha icerisinden tek atisini sayiya cevirirken bana Tamer Oyguc'un vaktinde Barcelona'ya yapip Ronald Koeman'in bile agzinin acik kalmasina neden olan smacini hatirlatti. iste Ömer 'in Hawks potasina smaci Hawks karsisinda kisa surede tam 12 ribaund alan Ömer bana sorarsaniz bu sene ligin en cok ribaund alan oyuncularindan biri olacak. 2'si hucum faul olmak uzere 4 top kaybiyla takiminin en cok top kaybeden ismi olan Ömer 6 serbest atisinin 3'unu sayiya cevirdi ve 1 de blok yapti. Hawks macinin istatistikleri icin tiklayin.
Pelicans gecen hafta dis sahadaki son hazirlik macini Washington Wizards ile bir diger caylak oyuncusu Patric Young'un memleketi Jacksonville'de oynadi. Ömer bu macta 21 dakika sahada kalirken 2 sayi 5 ribaund 2 asist ve 2 top kaybiyla oynadi. Macin istatistikleri burada

Ömer'i Pelicans formasiyla henuz izleme firsatimiz olmadi fakat Pelicans'in savunma planlarinin Ömer ve Davis uzerine kurulacagi tartismasiz bir gercek. Genel Menajer Dell Demps iki hafta once verdigi bir demecte Ömer'in savunmanin temel diregi olacagini belirtmisti. Ömer ise ilk antrenman sonrasi basin mensuplarinin sorularini yanitlarken Pelicans'in savunma sisteminin Chicago'nunkine benzedigini ancak Houston savunmasina benzetemedigini soyledi: Ömer ilk antrenmani sonrasinda basin mensuplarinin sorularina verdigi yanitlar icin bu linke tiklayin ve 10/01/2014 tarihli videoyu izleyin.

Pelicans'in ilk bes oyuncularinin 3 macta toplam 106 sut kullanirken Ömer'in 5 sut kullanmasi bu sene kendisine esas gorevin hucumda degil savunmada duseceginin adeta gostergesi.

Koc Monty Williams bugun (13 Ekim Pazartesi) antrenmandan sonra basinin sorularini yanitlarken Ömer'i Chicago'da oynadigi zamandan beri begendigini ifade etti. Chicago kocu Tom Thibodeau'dan da Ömer hakkinda guzel seyler duydugunu soyleyen Williams NBA'de sadece birkac oyuncunun savunmasina karsi plan yapildigini ve Ömer'in bu oyunculardan biri oldugunu, savunmasiyla rakip hucumu bozabilen bir oyuncu oldugunu soyledi. Williams Ömer'in cok iyi karakterde ve takimini dusunen bir oyuncu oldugunu, bu nedenle de Houston'da yasadigi sikintilarin New Orleans'ta da sorun olabilecegini kesinlikle dusunmedigini belirtti.

Omer ayrica sezon acilisinin yapildigi Media Day'de de basin mensuu Scott Prather ile keyifli bir sohbet yapmis. Iste Omer'in "Asik and Destroy" lakabini onayladigi, son yemegi olsaydi makarna be baklava yemek isteyecegini soyledigi ve Anthony Davis'i tek kelimeyle nasil ifade edersin diye soruldugunda "All-Star" dedigi soylesi:


Yarindan itibaren Ömer'i izleme firsatimiz olacak. Haydi Ömer, basarili bir sezon gecirmeni diliyoruz.

iste Ömer'in gecen hafta oynanan maclardan diger fotolari:

No comments: