Tuesday, September 30, 2014

Ömer New Orleans'ta ilk radyo programina katildi


Omer ile Pelicans Radyo Maclari Yorumcusu John DeShazier'in dun Media Day'de yaptigi soylesi bugun Black&Blue Report'ta yayinlandi:

Programi dinlemek icin link:
http://www.nba.com/pelicans/news/black-and-blue-report-september-30-2014
New Orleans Pelicans'in yeni ilk 5 pivotu Omer ile yapilan soylesi kaydin 22. dakikasinda basliyor.

Bir kac haftadir Pelicans oyuncususun. Takima nasil uyum sagladigin ve takim arkadaslarini nasil buldugun hakkindaki dusuncelerin nelerdir?
Sadece bir haftadir buradayim. Milli takimimla birlikte Dunya Sampiyonasindaydim. Su ana kadar gordugum kadariyla herkes cok iyi, butun koclarim cok iyi insanlar, burada oldugum icin gercekten cok heyecanliyim.

Bu oyunculara karsi daha once oynamistin, birlikte degil ama bazilarina karsi. Senin yeteneklerin takima nasil oturacak, senin takimdaki rolun ne olacak?
Ben her zaman savunmaci bir oyuncuydum. Takimima savunmada ve ribaundlarda yardimci olmaya calisacagim. Maclari kazanmamiz icin elimden geleni yapacagim.

Bir suredir NBA'desin. Anthony Davis sana herhangi bir oyuncuyu animsatiyor mu? Anthony Davis'e benzeyen bir takim arkadasin oldu mu? 
Oldugunu dusunmuyorum. Bloklariyla, savunmasiyla ve hucumuyla bana biraz Kevin Garnett'i animsatiyor. 

Buraya gelmeden once teknik ekip hakkinda, bu koc grubu hakkinda herhangi birsey duymusmuydun?
Elbette, savunmaya gercekten onem verdiklerini duymustum. Bu benim icin cok iyi cunku bir oyuncu olarak en iyi yönüm o. Bana cok yardimci olacaklar.

Koc Williams ile neler konustunuz? Savunmaya agirlik verecegini mi soyluyor? Senin icin baska planlari oldugunu soyledi mi?
Daha yeni geldigim icin henuz cok konusma imkanimiz olmadi. Ama, hazirlik kampi yarin basliyor. Bize istedigi herseyi gosterecek ve yapmamizi istediklerini soyleyecektir, biz de bunlari ogrenip elimizden geleni yapmaya calisacagiz.

Sizlerin(oyuncularin) profesyonel oldugunu biliyoruz. Ama bir takimdan baska takima gidince(transfer olunca) bu sizin icin zor oluyor mu? Yeni bir bilinmeye gitmek, yeni bir yere uyum saglamaya calismak. Yoksa "hadi gidiyoruz" demek sizin icin dogal olarak isinizin bir parcasi mi? 
(Omer guluyor) Bu bizim hayatimiz, bizim isimiz. Ne gerekiyorsa yapariz. Geldigimden beri burayi evim gibi hissediyorum. Burda oldugum ve bu takimin bir parcasi oldugum icin mutluyum.

Pelicans'a karsi oynadiginda ne dusunmustun?
Hic pes etmiyorlar, geride de olsalar, onde de olsalar, macin sonuna kadar hep savasiyorlar.

Bu yaz Dunya Sampiyonasinda milli takimin icin oynadin. Orada kendi oyunun olarak calistiklarin nelerdir, daha iyi yapmaya calistigin ya da yeni takiminla uygulayacagin seyler var mi?
Elbette. Hücum olarak, cemberde daha iyi bitirmek, daha iyi perdeler koymak, takim arkadaslarim icin iyi pozisyonlar yaratmak.

Antrenmanlarda Anthony Davis ile birlikte calismayi mi yoksa ona karsi oynamayi mi daha cok istersin? Mesela bloklar acisindan onun seviyesinde bir oyuncuya karsi mi calismak istersin yoksa onunla yanyana mi calismak istersin?
Antrenman hep sistemi ogrenmek ve takim arkadaslari olarak birbirini daha iyi yapmak icin. Bu yuzden antrenmanlarda olabildigince yanyana oynayip birbirimizi daha iyi yapmamiz lazim.

No comments: